Welcome to ukhuahfillah.blogspot.com.. thanks to all.. Selamat datang saya alukan Kepada anda surfers budiman, semoga ukhwah dapat dibina.. Semoga silaturahim dapat dijalinkan

Saturday, November 15, 2008

Dilema Broadband (Part 2)

Ni plak 2nd version tuk Broadband explaination.. yang ini perbualan aku ngn Bro Eddie
utk pengetahuan pembaca budiman sekalian, (man_alhafiz)<<<[ id aku yang lain.. aku ader byk id tuk ym ni.. huhu]


Chatting begins....


man_alhafiz (11/15/2008 2:40:47 PM): salam bro..
man_alhafiz (11/15/2008 2:40:54 PM): nak tny skit boleh tak?
man_alhafiz (11/15/2008 2:41:00 PM): ttg broadband..

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:33:01 PM): tanyalah
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:33:06 PM): kalau aku leh jawab, aku jawab

man_alhafiz (11/15/2008 3:33:16 PM): rrg brodband
man_alhafiz (11/15/2008 3:33:22 PM): *ttg
man_alhafiz (11/15/2008 3:33:56 PM): tp td dah chat ngn kawan, kira faham2 la skit..
man_alhafiz (11/15/2008 3:34:10 PM): sy nak subcribe internet guna brodband..
man_alhafiz (11/15/2008 3:34:18 PM): smbung p PC
man_alhafiz (11/15/2008 3:34:51 PM): bro guna mxis o celcom?

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:37:16 PM): yang pasti, jangan amik maxis. terrible!
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:37:23 PM): celcom aku tak pernah try

man_alhafiz (11/15/2008 3:37:31 PM): aik naper?
man_alhafiz (11/15/2008 3:37:37 PM): ader problem ker maxis

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:38:04 PM): tapi kalau pakai untuk rumah, better streamyx. more stable and more faster than wireless sebab guna cable

man_alhafiz (11/15/2008 3:38:32 PM): mcm wireless la tu..?

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:38:33 PM): kalau nak portable, selalu travel, guna laptop, then baru ok pakai wireless broadband

man_alhafiz (11/15/2008 3:38:46 PM): ooo mcm tu..

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:38:52 PM): kalau untuk rumah tak payah la... wireless nyer connection bukan stable sangat
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:39:01 PM): baik pakai streamyx jer

man_alhafiz (11/15/2008 3:39:05 PM): sama harga ker brodband ngn strymix?

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:39:11 PM): samer jer
man_alhafiz (11/15/2008 3:39:16 PM): ooo..

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:39:22 PM): wireless kekadang lagi mahal

man_alhafiz (11/15/2008 3:39:36 PM): kalo streamix, nak p daftar kat maner?

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:39:41 PM): maxis broadband RM138/months
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:39:43 PM): streamyx 1 MB baru RM89 jer
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:39:59 PM): daftar kat TM nyer office ar

man_alhafiz (11/15/2008 3:41:07 PM): bila dah dftr strmyx tu, TM ke yg p pasang strymix kat rumah?
man_alhafiz (11/15/2008 3:41:12 PM): ke kita buat sndiri?
man_alhafiz (11/15/2008 3:41:13 PM): huhu

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:43:16 PM): diorang buat semua

man_alhafiz (11/15/2008 3:43:27 PM): owh mcm tu..

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:43:27 PM): technician akan datang tolong setupkan
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:43:42 PM): janji kena ada line telepon
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:43:51 PM): kalau takde line tepon rumah, kena apply dulu lah

man_alhafiz (11/15/2008 3:43:51 PM): kalo takde?
man_alhafiz (11/15/2008 3:44:00 PM): apply kt TM jg ker?

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:44:10 PM): pas tuh check ngan streamyx, tanya kalawan ngko tuh ada cavorage tak utk streamyx
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:44:21 PM): *kawasan
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:44:45 PM): amik sample no rumah orang sebelah, suruh diorang cross check
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:44:55 PM): kalau ada, beerti ada lah

man_alhafiz (11/15/2008 3:44:57 PM): ok..

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:45:08 PM): ko call 100
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:45:08 PM): tanya operator tuh
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:45:19 PM): semua pasal tmnet, tm, telekom, skang nih office samer jer
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:45:22 PM): dah
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:45:26 PM): aku nak sambung erja
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:45:30 PM): bye

man_alhafiz (11/15/2008 3:45:31 PM): ok..tq bro
man_alhafiz (11/15/2008 3:45:35 PM): bye

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:45:38 PM): bukak web tmnet.... baca

man_alhafiz (11/15/2008 3:45:44 PM): bereh..
man_alhafiz (11/15/2008 3:45:46 PM): rojer

Chatting Ends

0 comments:

Post a Comment

kepada pelawat yang budiman, sila tinggalkan komen sebelum anda keluar.. terima kasih

 

"..terima kasih kepada pengunjung yang sudi melawat di blog ini.. senyumlah seikhlas hati, kerana dengan senyuman hati akan menjadi riang..."

Welcome to Ukhuahfillah.blogspot.com.
Template by: Abdul Munir