Welcome to ukhuahfillah.blogspot.com.. thanks to all.. Selamat datang saya alukan Kepada anda surfers budiman, semoga ukhwah dapat dibina.. Semoga silaturahim dapat dijalinkan

Friday, November 14, 2008

Dilema Broadband (Part 1)

Assalamualaikum kengkawan semua..

Bertemu lagi kita... kali ni aku nak citer pasal broadband pulok... huhu.. aku sekarang ni tgh fening2 sb nak tlg subcribe kan internet tuk my brother.. dia kata boring duk rumah kalo dah pulang keje, so nak jg guna internet... so, akula jd mangsa nya.. dia suh aku tlg subcribe kan internet.. lagipun PC yg aku guna skrg ni, aku dah nak kirim kat abg aku.. aku nak tukaq laptop plk.. hehe.. susah skit guna PC ni, sb kalo ader assingment discussion yg perlu guna laptop, takkan la aku kena pikul PC aku ni plk kan... tak ke naya tu...

So, diringkas kan citer.. aku pun send la ym kat member2 yg tgh online via yahoo messenger.. tungu punyer tunggu.. ader sorg member yg tgh online ni bagi respons... muyassarah nabila nickname dia.. hehe.. kpd empunya nama, jgn mare yer.. aku sbnrnya nak edit dlu nama dia kat blog ni, tapi amek masa jg nak edit, so nak senang citer.. aku copy n paste jer...


PERBUALANAN bermula....

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:03:53 PM): salam
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:03:59 PM): tumpang tanya blh ker?
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:04:10 PM):
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:04:36 PM): kalo nak daftar brodband tu, kalo guna PC pun blh jg ker?
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:04:47 PM): ke laptop je blh?

muyassarah nabila (11/15/2008 3:08:32 PM): pc bleh
muyassarah nabila (11/15/2008 3:08:42 PM): latop pun bleh
muyassarah nabila (11/15/2008 3:08:47 PM): oven pun bleh

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:08:51 PM): amboi..

muyassarah nabila (11/15/2008 3:08:52 PM): ehehe
muyassarah nabila (11/15/2008 3:08:53 PM):

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:08:57 PM): lebih2 plk

muyassarah nabila (11/15/2008 3:09:07 PM): tu promo

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:09:07 PM): kalo pc kena beli modem ker?
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:09:19 PM): ke mcm ner?

muyassarah nabila (11/15/2008 3:09:26 PM): nnt dia bg modem siap dah
muyassarah nabila (11/15/2008 3:09:40 PM): smbung kat pc trus je

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:09:56 PM): so, modem yang kat cpu tu, kena remove dlu ker?

muyassarah nabila (11/15/2008 3:10:13 PM): ermmmm
muyassarah nabila (11/15/2008 3:10:22 PM): xpayah pun

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:10:25 PM): pehe dok?
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:10:38 PM): bpe hrga modem tu?

muyassarah nabila (11/15/2008 3:10:42 PM): dok oahe doh

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:10:50 PM): huhu..
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:10:53 PM):

muyassarah nabila (11/15/2008 3:11:00 PM): erm prmulaan sratus

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:11:07 PM): bulanan?

muyassarah nabila (11/15/2008 3:11:22 PM): dia ade pringkt2nye

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:11:31 PM): yg standard

muyassarah nabila (11/15/2008 3:11:41 PM): 68

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:11:58 PM): ni yg celcom kan..?
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:12:03 PM): dgr kata maxis mahal

muyassarah nabila (11/15/2008 3:12:03 PM): no
muyassarah nabila (11/15/2008 3:12:06 PM): maxis

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:12:10 PM): iyeke?
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:12:15 PM):

muyassarah nabila (11/15/2008 3:12:15 PM): yeps

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:12:37 PM): nak bli modem tu kat maxis center ke? ke kdai PC...

muyassarah nabila (11/15/2008 3:12:51 PM): kat mxis center

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:13:11 PM): ok
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:13:46 PM): moderm yg brodband pny tu kena smbung ke pc guna external wayar ker?
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:13:59 PM): byk tny plk
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:14:02 PM): hehe

muyassarah nabila (11/15/2008 3:14:12 PM): dia gune wayar cm wayar tepon
muyassarah nabila (11/15/2008 3:14:33 PM): klu nk yg kecik trus usb pun ade

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:14:38 PM): kiranya, moderm tu duk kat luar pc la..

muyassarah nabila (11/15/2008 3:14:40 PM): tp mahai sket
muyassarah nabila (11/15/2008 3:14:49 PM): yep

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:14:50 PM): bper?

muyassarah nabila (11/15/2008 3:15:22 PM): jap

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:15:29 PM): ok

muyassarah nabila (11/15/2008 3:15:37 PM): nk amek kaklter
muyassarah nabila (11/15/2008 3:15:39 PM):

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:15:44 PM): hehe
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:15:49 PM):
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:15:59 PM): main "congak" jer...

muyassarah nabila (11/15/2008 3:16:50 PM): utk keterngn lanjut
muyassarah nabila (11/15/2008 3:16:57 PM): http://muyassarah.blogspot.com/2008/08/brodband.html
muyassarah nabila (11/15/2008 3:16:57 PM): huhu
muyassarah nabila (11/15/2008 3:17:07 PM):

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:17:10 PM): siap ade link plk

muyassarah nabila (11/15/2008 3:17:20 PM): yeps

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:17:27 PM): mantap!!!

muyassarah nabila (11/15/2008 3:17:30 PM): sglanya dihujung jari
muyassarah nabila (11/15/2008 3:18:01 PM): tp mungkin sakit mate sket

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:18:08 PM): hehe

muyassarah nabila (11/15/2008 3:18:09 PM): kerna kesilapan teknikal
muyassarah nabila (11/15/2008 3:18:14 PM): pd kalernye

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:18:15 PM): ok no hal

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:27:26 PM): -dah habis baca..
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:27:40 PM): bagus2.. penerangan yg best..
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:27:57 PM): jazakillah..

muyassarah nabila (11/15/2008 3:28:02 PM): lamenye bace
muyassarah nabila (11/15/2008 3:28:02 PM): mengeje ke cikgu

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:28:13 PM): paham2la..

muyassarah nabila (11/15/2008 3:28:15 PM): ekeke

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:28:21 PM): color tulisan tu cantek sgt..

muyassarah nabila (11/15/2008 3:28:43 PM): xsakit mate?

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:28:59 PM): nak baca tu skali imbas, macam dah habis... tapi imbas kali kedua, eh tak hbs lagi rupanya
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:29:07 PM): hehe

muyassarah nabila (11/15/2008 3:29:18 PM): aik

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:29:26 PM): kena highlight guna cursor plk

muyassarah nabila (11/15/2008 3:29:29 PM): bnyak imbasan plak

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:29:42 PM): huhu

muyassarah nabila (11/15/2008 3:30:06 PM): tu templet lame

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:30:13 PM): tau..
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:30:16 PM): dah agak dah
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:30:27 PM): template pink plak tu
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:30:28 PM): huhu
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:30:33 PM):

muyassarah nabila (11/15/2008 3:30:46 PM): yeps

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:31:12 PM): anyways, tq for the informations..
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:31:24 PM): quite clean n clear..
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:31:27 PM): hehe
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:31:39 PM): eh, tsasul plk guna bhs omputeh..

muyassarah nabila (11/15/2008 3:31:49 PM): xpe je

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:31:50 PM): sy tak pandai kecek arab..

muyassarah nabila (11/15/2008 3:31:54 PM): nk bhse jepun pun bleh

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:32:00 PM): huhu
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:32:09 PM): arigato kamshito..

muyassarah nabila (11/15/2008 3:32:40 PM): mende tuh
muyassarah nabila (11/15/2008 3:32:44 PM): eheheh

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:32:57 PM): kata td pehe bhs jepun.

muyassarah nabila (11/15/2008 3:33:07 PM): xkate pahe
muyassarah nabila (11/15/2008 3:33:23 PM): cume kate bleh aje

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:33:31 PM): hehe

PERBUALAN tamat...
---------------------------------------------------------------------------------------------
p/s: kepada pembaca yang budiman sekalian, diharap dengan post aku ni, korang yang sblm ni pening2 pasal brodband tu aper, lepas ni, bila sebut je brodband, korg takdela buat muka tak tau jer.. hehe..
-----------------------------------------------------------------------------------------------

0 comments:

Post a Comment

kepada pelawat yang budiman, sila tinggalkan komen sebelum anda keluar.. terima kasih

 

"..terima kasih kepada pengunjung yang sudi melawat di blog ini.. senyumlah seikhlas hati, kerana dengan senyuman hati akan menjadi riang..."

Welcome to Ukhuahfillah.blogspot.com.
Template by: Abdul Munir