Welcome to ukhuahfillah.blogspot.com.. thanks to all.. Selamat datang saya alukan Kepada anda surfers budiman, semoga ukhwah dapat dibina.. Semoga silaturahim dapat dijalinkan

Wednesday, March 25, 2009

aku yang tensen..

ni sekadar gambar hiasan jer..


Letih.. Geram.. Tensen..

mungkin itula perasaan yang aku rasa hari ini.. I dun know la dengan sistem birokrasi kat tempat aku study ni, mcm hampeh jer.. Macam kita ni takde perasaan langsung dorang layan..

Tengah hari tadi, lepas je abis kelas, aku terus la p kat pjabat XXX tu.. hajatnya nak antar surat penangguhan program .. dah le kena naik tinggat 3, sampai2 jer kat kaunter tu, aku tunjuk ler surat tu kat kerani yang bertugas.. Selamba jer dia cakap, yang ni kena dapat tanda tangan pengesahan pensyarah penasihat..

okla aku consider, so terpaksa la aku turun semula.. nak p cari pensyarah aku ni pun satu hal juga..

nasib aku baik skit sb pensyarah aku tu ade kelas dekat dengan pejabat XXX jer.. so, dengan terpaksa aku tebalkan muka, masuk kat kelas pensyarah aku tu.. Alhamdulillah, dia dah sign.. Bereh...

Then, aku pon pegi la smula kat pejabat XXX tu.. iyela nak hantar surat tu semula... Bila kerani tu tgok sign pensyarah aku tu, macam dia tak yakin je itu pensyarah aku punyer tanda tangan.. siap dia tilik plak tu.. ee.. macam la aku ni nak tipu dorang, takde la aku sampai ati nak sign sendiri surat tu...

ee.. bila aku ingat balik muka kerani tu masa dia teliti tanda tangan pensyarah aku tu... geram nyer.. tak pecaya ker..?? Aku fikir dah setle dah problem aku ni.. rupanya tak setle lagi..

"Ok dik, adik kena dapatkan cop pensyarah skali.. itu yg paling penting.."
"Tapi kak, pensyarah sy tu ade kelas, jd dia tak le bw cop tu skali..." aku jawab..

kerani tu, teliti smula sign pensyarah aku.. masih tak pecaya ker?? eee.. geram tu la..

"adik kena dapatkan juga cop pensyarah tu"
"kak, tak boleh ke skadar dia sign jer..?? pensyarah tu ade kelas la skrg.."

"tak boleh, cop kena ade.. adik kena jumpa smula pensyarah tu.."

ee.. banyak cantek.. senang je dia cakap yer.. geram tul la... banyak sangat karenah dorg ni..
dalam ati aku dah myumpah2 dah.. astaghfirullahalaziim..

kalo nak cop, awat tak cakap dr tadi.. takdela sy kena ulang alik..

jadi aku pun terpaksa la pegi smula hntr surat tu..tapi aku just lekat kat board bilik pensyarah aku jer.. sb kalo aku bg kat kelas dia pun, buknnya dia ade bw cop...

lepas tu..aku terus blah... malas aku nak fikir..

esok je la aku amik smula surat tu..

...... harap2 esok bila aku dah amik surat tu, jgnla kerani tu wat hal lagi...
mcm le aku ni takde keje lain, nak ulang alik p pejabat XXX je ari2.. boring tul..



p/s: maafla kalo entry kali ni aku emosional skit... biasala, tgh busy2 macam ni, kalo ade problem, mmg emo skit.. huhu..

8 comments:

puterinurzahra said...

salam..setuju2..memang pejabat XXX tu banyak karenah...

nanti bila kita jadi orang besar..permudahkan la ye...

insyaALLAH

nampaknya kesabaran cikgu dicabar..tapi harap cikgu teruskan perjuangan :)

nur afina humaira said...

salam
anggap la ini satu dugaan yang mengajar kita bersabar..
sabar la ye arrijal..semoga lepas ni ALLAH permudahkan urusan awak...

arrijal said...

Insyaallah.. jgn la kita bila dah jadi 'orang besar' tu semakin mengada2 dengan karenah yg ntah2 jer..yang menyusahkan org bawahan...

Orang len pun ade perasaan, jd layan la org lain spertimana kita nk dorg layan kita... kan..kan..

sabar tu memang sabar.. kalo tak sabar, ntah mcm ne jadi kat kerani pejabat XXX tuh.. huhu..

nur afina humaira said...

arrijal... sepjg sy knl awk walaupun x pnh ckp, n klu ckp pon hal yg sgt2 pntg shj. sy x pnh nmpk awk beremosi. setahu sy awk seorg yg tenang. ini bkn pendpt sy je, pendpt org lain juga. tp bila awk kate awk tensen dan rase mara sy mcm x percaya n x dpt nk bygkan muke awk yg mcm air tasek tu marah mcm ne...

sbrla ye awk.... kita semua mmg ada perasan tetapi x semua orang taw hormati perasaan orang lain. jadi kita yg masih waras n masih taw menghormati perasaan org lain harus kuat. jika kita kuat melawan amarah, pastinya kita manusia yg hebat...

setahu saya arrijal mmg penyabar...dan pastinya susah nk mendengar awk marah dan memaki orang.. bertapa tingginya martabat orang yang bersabar ALLAH je yang tahu.....wallahualam...
tenangkan hatimu sahabat....semoga ALLAH memudahkan urusan mu

arrijal said...

"x dpt nk bygkan muke awk yg mcm air tasek tu marah mcm ne... " (posted by nur afina)

TO nur afina.. muka sy mcm air tasek..?? huahua... tasik maner?? hukhuk..

Sbnrya entri "aku yg tnesen" dalam ni sbg luahan rasa tak puas hati jer dengan sikap manusia ni...

"sy x pnh nmpk awk beremosi. setahu sy awk seorg yg tenang..." (posted by nur afina)

jgn disangka air yg tenang tu, xdak buaya..
hehehe..

Overally, kesabaran manusia pun ada batasan.. cuma sjauh mana kesabaran yg ada kat manusia tu, sjauh itulah dapat ia kawal kemarahannya...

oren ♥ violet said...

saye sokong 500%..pejabat xxx (saye rase saye tau pejabat mane) mmg teruk..die punye kerani eee menyakitkan hati betul..da bayak kali kena..kena komplen ni, kite kan pelanggan UPSI..huhu

arrijal said...

betul2... nasib baik Allah kurniakan kita ni dgn sifat sabar, kalo tak... ntahlah apa nk jadi ngn kerani2 tu...

silap ari ade jugak yg kena humban dari tingkat atas tu.. hukhuk...ganasnyer!!!

hahaha.. sekadar melepaskan geram jer...

oren ♥ violet said...

hihi..nnt kite kua kite komplen la..hhaa

Post a Comment

kepada pelawat yang budiman, sila tinggalkan komen sebelum anda keluar.. terima kasih

 

"..terima kasih kepada pengunjung yang sudi melawat di blog ini.. senyumlah seikhlas hati, kerana dengan senyuman hati akan menjadi riang..."

Welcome to Ukhuahfillah.blogspot.com.
Template by: Abdul Munir