Welcome to ukhuahfillah.blogspot.com.. thanks to all.. Selamat datang saya alukan Kepada anda surfers budiman, semoga ukhwah dapat dibina.. Semoga silaturahim dapat dijalinkan

Thursday, November 20, 2008

Blog dalam Pelbagai bahasa

Salam kengkawan semua..

aku ader bende yang nak kongsi ngn korang semua ni, pasal blog aku yang boleh direct translated to pelbagai bahasa.. tadi aku dah try tukar p bahasa inggeris..kelakar nak mampus baca entri dalam bahasa inggeris broken ni..

kat bawah ni aku bubuh beberapa "part" yang aku amik guna "printsceen"..

klik picture utk besarkan yer...






So, kalo korang berminat nak baca entri blog aku dalam bahasa inggeris ni, boleh jer...

Korang klik jer kolum "Google Translate" kat bawah blog aku ni, then korang pilih la bahasa ape pun yang korang nak...

Selamat mencuba..

Wednesday, November 19, 2008

Sembuh dari 'Demam'


Aktiviti student yang dah abis exam... macam kenai je gambar atas tuh..?? hehe.. ni aku capture masa member aku tgh khusyuk main counter strike.. tapi aku takdela nak join main.. malas.. baik aku update blog aku ni.. hukhuk..

Assalamualaikum sahabat-sahabatku yang dikenali dan juga yang bakal dikenali.. hehe..

Alhamdulillah, tepat pukul 11.00am hari ini, akhirnya semua subject telah berjaya aku settle kan.. Mostly semester ni, semua subject boleh tahan jg la susahnya, dah la aku ni last minute study, masuk exam pun jawab je ape2 yang aku boleh jawab..

Alhamdulillah, Demam Exam yang aku alami hampir 3 minggu ni telah selesai jg yer..

Tawakkal je la lepas ni...
ni ler subjek aku yang last...soklan yang best.. dan memeningkan kepala hotak den..

So, lepas ni aku kena packing barang nak balik kampung.. balik kampung??? Bila sebut je "kampung"..terngat aku kat member sekolej aku ni.. member2 aku ramai dah balik kampung.. semua tak sabaq balik kampung.. nak jumpa keluarga la tu.. tapi tak kurang juga yg balik ni tak sabar2 nak jumpa ehm2 dorng..


Besarnyer beg.. tak sabar nak balik kampung yer?? beg masih berhabuk lagi.. baru kuar dr stor.. lepas ni baru nak bersihkan.. td excited sgt nk masukkn dlm blog, terus je capture... hukhuk.. malu nyer..

Member aku pun selalu jg tanya pada aku, tak balik kampung ker?? Tak rindu famili ker??

Mestila nak balik kampung, dah hampir 6 bulan aku tak balik kampung halaman aku, so sekarang la masanya aku nak balik jumpa famili tercinta aku..

Korang nak ikut ker?? boleh2...hehe.. tapi kepada sesaper yang nak ikut aku balik tu, kena la gtau awai2, boleh la kita beli tiket flight sama2 kan..

fuyoo naik flight ker nak balik kampung?? Fuyoo...bestnyer... biasala kampung aku kat 'oversea'.. So kena la naik flight..

Tapi kalo korang rasa nak naik sampan jer, takde masalah, tapi kena la bawak bekal makan tuk sebulan perjalanan yer.. hukhuk..

Kalo tak nak bwk bekal, no problem.., tpi korg kena la bawa pancing skali yer, kalo teringin nak makan ikan jerung, bolehla bubuh pancing kat sampan tu, sambil2 menunggu ikan jerung makan umpan pancing korng, bolehla melihat keindahan lautan ciptaan Allah swt, tapi jgn sampai kena rembat oleh ikan jerung tu, dah ler.. haha.. opss...!!! "terlebih sudah..."

Tuesday, November 18, 2008

Soutul Hikmah 3



Soutul Hikmah 2



Monday, November 17, 2008

Demam Exam (Part 2)

Exam...exam..exam....

Bila aku fikir ttg exam, otak aku mula la nak jd pening... Sbnrnya aku tak suka sgt dgn exam ni, kalo boleh, baik tak payah exam la.. Blajar jer.. huhu..

Smlm baru jer aku habis amik paper Electronic Asas, Ya Allah punyer la susah soklan.. dah la aku bagai nak rak study, pahtu yang kuar, ntah per jer.. So, aku pun gunakan la kemahiran menembak yang aku dah expert sejak aku di bangku sekolah lagi... Nasib baik tak koyak kertas jawapan aku smlm.. eeee..

Tawakkal jer la lepas ni, Allah perintahkan hambaNya utk bertawakkal selepas berusaha kan..

Ni adalah skit2 gambar nk tunjuk skit kat pembaca sekalian betapa aku ni rajin buat ulangkaji tuk subjek yang killer tu.. hehe..



Pen colour PINK plak tu...ni member aku yg bagi, jdik aku rembat jer.. dah dpt free..

Awat meja tu mcm meja budak tadika jer...????

cantik tak tulisan aku?? ni ler tulisan bakal guru... huhu..


siap guna hightlighter plk tu.. bagui2.. contoh plajar cemerlang...


Sunday, November 16, 2008

Risalah Soutul Hikmah 1

Assalamualaikum.. untuk entri yg terbaru ni, tibe2 je otak aku ni rasa nak post Risalah Soutul Hikmah yang dikeluarkan oleh Unit Penerbitan & Publisiti , Exco Latihan dan Pembangunan Sahsiah kolej tempat aku menginap...

Sebelum ni, kitorang just edar ke stiap rumah dalam bentuk hardcopy, so kepada sesaper yg duk sebumbung ngn aku, insyaallah korang mesti pena baca risalah2 mcm ni kan...

Jd, bila kau fkr2 balik, elok jg kalo aku post kan je bende ni kat blog kan... jd, semua yang buka blog aku boleh la bace kan... iyela, mungkin korang tengah duk boring2... jd bolehla luangkan masa sat tuk baca mende ni... hehe..

Ini merupakan keluaran pertama semester ni, yang keluaran lain, insyaallah akn aku upload sikit masa lagi... hajatnya nak buat satu satu kolum khas kat blog aku ni, khas tuk risalah ni jer... tapi nanti la dulu yer.. sekarang ni aku msh dok busy ngn final exam.. ade 2 subject lagi...

Okla, panjang plak mukadimah ni... sbg makluman semua, klik je kat imej risalah ni utk membesarkan imej...

Selamat membaca...




________________________________________________________________

p/s: kalo korang rasa nak edarkan risalah ni, amat dialu-alukan... Sekian harap maklum

________________________________________________________________

Saturday, November 15, 2008

Dilema Broadband (Part 2)

Ni plak 2nd version tuk Broadband explaination.. yang ini perbualan aku ngn Bro Eddie
utk pengetahuan pembaca budiman sekalian, (man_alhafiz)<<<[ id aku yang lain.. aku ader byk id tuk ym ni.. huhu]


Chatting begins....


man_alhafiz (11/15/2008 2:40:47 PM): salam bro..
man_alhafiz (11/15/2008 2:40:54 PM): nak tny skit boleh tak?
man_alhafiz (11/15/2008 2:41:00 PM): ttg broadband..

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:33:01 PM): tanyalah
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:33:06 PM): kalau aku leh jawab, aku jawab

man_alhafiz (11/15/2008 3:33:16 PM): rrg brodband
man_alhafiz (11/15/2008 3:33:22 PM): *ttg
man_alhafiz (11/15/2008 3:33:56 PM): tp td dah chat ngn kawan, kira faham2 la skit..
man_alhafiz (11/15/2008 3:34:10 PM): sy nak subcribe internet guna brodband..
man_alhafiz (11/15/2008 3:34:18 PM): smbung p PC
man_alhafiz (11/15/2008 3:34:51 PM): bro guna mxis o celcom?

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:37:16 PM): yang pasti, jangan amik maxis. terrible!
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:37:23 PM): celcom aku tak pernah try

man_alhafiz (11/15/2008 3:37:31 PM): aik naper?
man_alhafiz (11/15/2008 3:37:37 PM): ader problem ker maxis

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:38:04 PM): tapi kalau pakai untuk rumah, better streamyx. more stable and more faster than wireless sebab guna cable

man_alhafiz (11/15/2008 3:38:32 PM): mcm wireless la tu..?

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:38:33 PM): kalau nak portable, selalu travel, guna laptop, then baru ok pakai wireless broadband

man_alhafiz (11/15/2008 3:38:46 PM): ooo mcm tu..

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:38:52 PM): kalau untuk rumah tak payah la... wireless nyer connection bukan stable sangat
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:39:01 PM): baik pakai streamyx jer

man_alhafiz (11/15/2008 3:39:05 PM): sama harga ker brodband ngn strymix?

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:39:11 PM): samer jer
man_alhafiz (11/15/2008 3:39:16 PM): ooo..

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:39:22 PM): wireless kekadang lagi mahal

man_alhafiz (11/15/2008 3:39:36 PM): kalo streamix, nak p daftar kat maner?

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:39:41 PM): maxis broadband RM138/months
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:39:43 PM): streamyx 1 MB baru RM89 jer
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:39:59 PM): daftar kat TM nyer office ar

man_alhafiz (11/15/2008 3:41:07 PM): bila dah dftr strmyx tu, TM ke yg p pasang strymix kat rumah?
man_alhafiz (11/15/2008 3:41:12 PM): ke kita buat sndiri?
man_alhafiz (11/15/2008 3:41:13 PM): huhu

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:43:16 PM): diorang buat semua

man_alhafiz (11/15/2008 3:43:27 PM): owh mcm tu..

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:43:27 PM): technician akan datang tolong setupkan
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:43:42 PM): janji kena ada line telepon
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:43:51 PM): kalau takde line tepon rumah, kena apply dulu lah

man_alhafiz (11/15/2008 3:43:51 PM): kalo takde?
man_alhafiz (11/15/2008 3:44:00 PM): apply kt TM jg ker?

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:44:10 PM): pas tuh check ngan streamyx, tanya kalawan ngko tuh ada cavorage tak utk streamyx
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:44:21 PM): *kawasan
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:44:45 PM): amik sample no rumah orang sebelah, suruh diorang cross check
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:44:55 PM): kalau ada, beerti ada lah

man_alhafiz (11/15/2008 3:44:57 PM): ok..

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:45:08 PM): ko call 100
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:45:08 PM): tanya operator tuh
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:45:19 PM): semua pasal tmnet, tm, telekom, skang nih office samer jer
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:45:22 PM): dah
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:45:26 PM): aku nak sambung erja
Eddie r.i.p (11/15/2008 3:45:30 PM): bye

man_alhafiz (11/15/2008 3:45:31 PM): ok..tq bro
man_alhafiz (11/15/2008 3:45:35 PM): bye

Eddie r.i.p (11/15/2008 3:45:38 PM): bukak web tmnet.... baca

man_alhafiz (11/15/2008 3:45:44 PM): bereh..
man_alhafiz (11/15/2008 3:45:46 PM): rojer

Chatting Ends

Friday, November 14, 2008

Dilema Broadband (Part 1)

Assalamualaikum kengkawan semua..

Bertemu lagi kita... kali ni aku nak citer pasal broadband pulok... huhu.. aku sekarang ni tgh fening2 sb nak tlg subcribe kan internet tuk my brother.. dia kata boring duk rumah kalo dah pulang keje, so nak jg guna internet... so, akula jd mangsa nya.. dia suh aku tlg subcribe kan internet.. lagipun PC yg aku guna skrg ni, aku dah nak kirim kat abg aku.. aku nak tukaq laptop plk.. hehe.. susah skit guna PC ni, sb kalo ader assingment discussion yg perlu guna laptop, takkan la aku kena pikul PC aku ni plk kan... tak ke naya tu...

So, diringkas kan citer.. aku pun send la ym kat member2 yg tgh online via yahoo messenger.. tungu punyer tunggu.. ader sorg member yg tgh online ni bagi respons... muyassarah nabila nickname dia.. hehe.. kpd empunya nama, jgn mare yer.. aku sbnrnya nak edit dlu nama dia kat blog ni, tapi amek masa jg nak edit, so nak senang citer.. aku copy n paste jer...


PERBUALANAN bermula....

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:03:53 PM): salam
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:03:59 PM): tumpang tanya blh ker?
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:04:10 PM):
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:04:36 PM): kalo nak daftar brodband tu, kalo guna PC pun blh jg ker?
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:04:47 PM): ke laptop je blh?

muyassarah nabila (11/15/2008 3:08:32 PM): pc bleh
muyassarah nabila (11/15/2008 3:08:42 PM): latop pun bleh
muyassarah nabila (11/15/2008 3:08:47 PM): oven pun bleh

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:08:51 PM): amboi..

muyassarah nabila (11/15/2008 3:08:52 PM): ehehe
muyassarah nabila (11/15/2008 3:08:53 PM):

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:08:57 PM): lebih2 plk

muyassarah nabila (11/15/2008 3:09:07 PM): tu promo

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:09:07 PM): kalo pc kena beli modem ker?
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:09:19 PM): ke mcm ner?

muyassarah nabila (11/15/2008 3:09:26 PM): nnt dia bg modem siap dah
muyassarah nabila (11/15/2008 3:09:40 PM): smbung kat pc trus je

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:09:56 PM): so, modem yang kat cpu tu, kena remove dlu ker?

muyassarah nabila (11/15/2008 3:10:13 PM): ermmmm
muyassarah nabila (11/15/2008 3:10:22 PM): xpayah pun

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:10:25 PM): pehe dok?
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:10:38 PM): bpe hrga modem tu?

muyassarah nabila (11/15/2008 3:10:42 PM): dok oahe doh

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:10:50 PM): huhu..
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:10:53 PM):

muyassarah nabila (11/15/2008 3:11:00 PM): erm prmulaan sratus

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:11:07 PM): bulanan?

muyassarah nabila (11/15/2008 3:11:22 PM): dia ade pringkt2nye

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:11:31 PM): yg standard

muyassarah nabila (11/15/2008 3:11:41 PM): 68

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:11:58 PM): ni yg celcom kan..?
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:12:03 PM): dgr kata maxis mahal

muyassarah nabila (11/15/2008 3:12:03 PM): no
muyassarah nabila (11/15/2008 3:12:06 PM): maxis

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:12:10 PM): iyeke?
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:12:15 PM):

muyassarah nabila (11/15/2008 3:12:15 PM): yeps

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:12:37 PM): nak bli modem tu kat maxis center ke? ke kdai PC...

muyassarah nabila (11/15/2008 3:12:51 PM): kat mxis center

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:13:11 PM): ok
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:13:46 PM): moderm yg brodband pny tu kena smbung ke pc guna external wayar ker?
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:13:59 PM): byk tny plk
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:14:02 PM): hehe

muyassarah nabila (11/15/2008 3:14:12 PM): dia gune wayar cm wayar tepon
muyassarah nabila (11/15/2008 3:14:33 PM): klu nk yg kecik trus usb pun ade

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:14:38 PM): kiranya, moderm tu duk kat luar pc la..

muyassarah nabila (11/15/2008 3:14:40 PM): tp mahai sket
muyassarah nabila (11/15/2008 3:14:49 PM): yep

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:14:50 PM): bper?

muyassarah nabila (11/15/2008 3:15:22 PM): jap

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:15:29 PM): ok

muyassarah nabila (11/15/2008 3:15:37 PM): nk amek kaklter
muyassarah nabila (11/15/2008 3:15:39 PM):

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:15:44 PM): hehe
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:15:49 PM):
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:15:59 PM): main "congak" jer...

muyassarah nabila (11/15/2008 3:16:50 PM): utk keterngn lanjut
muyassarah nabila (11/15/2008 3:16:57 PM): http://muyassarah.blogspot.com/2008/08/brodband.html
muyassarah nabila (11/15/2008 3:16:57 PM): huhu
muyassarah nabila (11/15/2008 3:17:07 PM):

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:17:10 PM): siap ade link plk

muyassarah nabila (11/15/2008 3:17:20 PM): yeps

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:17:27 PM): mantap!!!

muyassarah nabila (11/15/2008 3:17:30 PM): sglanya dihujung jari
muyassarah nabila (11/15/2008 3:18:01 PM): tp mungkin sakit mate sket

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:18:08 PM): hehe

muyassarah nabila (11/15/2008 3:18:09 PM): kerna kesilapan teknikal
muyassarah nabila (11/15/2008 3:18:14 PM): pd kalernye

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:18:15 PM): ok no hal

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:27:26 PM): -dah habis baca..
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:27:40 PM): bagus2.. penerangan yg best..
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:27:57 PM): jazakillah..

muyassarah nabila (11/15/2008 3:28:02 PM): lamenye bace
muyassarah nabila (11/15/2008 3:28:02 PM): mengeje ke cikgu

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:28:13 PM): paham2la..

muyassarah nabila (11/15/2008 3:28:15 PM): ekeke

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:28:21 PM): color tulisan tu cantek sgt..

muyassarah nabila (11/15/2008 3:28:43 PM): xsakit mate?

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:28:59 PM): nak baca tu skali imbas, macam dah habis... tapi imbas kali kedua, eh tak hbs lagi rupanya
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:29:07 PM): hehe

muyassarah nabila (11/15/2008 3:29:18 PM): aik

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:29:26 PM): kena highlight guna cursor plk

muyassarah nabila (11/15/2008 3:29:29 PM): bnyak imbasan plak

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:29:42 PM): huhu

muyassarah nabila (11/15/2008 3:30:06 PM): tu templet lame

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:30:13 PM): tau..
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:30:16 PM): dah agak dah
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:30:27 PM): template pink plak tu
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:30:28 PM): huhu
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:30:33 PM):

muyassarah nabila (11/15/2008 3:30:46 PM): yeps

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:31:12 PM): anyways, tq for the informations..
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:31:24 PM): quite clean n clear..
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:31:27 PM): hehe
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:31:39 PM): eh, tsasul plk guna bhs omputeh..

muyassarah nabila (11/15/2008 3:31:49 PM): xpe je

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:31:50 PM): sy tak pandai kecek arab..

muyassarah nabila (11/15/2008 3:31:54 PM): nk bhse jepun pun bleh

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:32:00 PM): huhu
ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:32:09 PM): arigato kamshito..

muyassarah nabila (11/15/2008 3:32:40 PM): mende tuh
muyassarah nabila (11/15/2008 3:32:44 PM): eheheh

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:32:57 PM): kata td pehe bhs jepun.

muyassarah nabila (11/15/2008 3:33:07 PM): xkate pahe
muyassarah nabila (11/15/2008 3:33:23 PM): cume kate bleh aje

ar_rijalul_islam (11/15/2008 3:33:31 PM): hehe

PERBUALAN tamat...
---------------------------------------------------------------------------------------------
p/s: kepada pembaca yang budiman sekalian, diharap dengan post aku ni, korang yang sblm ni pening2 pasal brodband tu aper, lepas ni, bila sebut je brodband, korg takdela buat muka tak tau jer.. hehe..
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Monday, November 10, 2008

Panggilan dari Ar-Raudah..


2 miscall received from +966521..

Mata aku cuba melihat semula no hp yg tertera kat skrin hp aku... no maner plak ni.. tak pena2 aku dpt panggilan daripada no yg sungguh aneh ni.. ke ade panggilan dari angkasa lepas..

hehe..gurau jer la..

So, aku pun try buat miscall kat no hp tu, iyerla nak kol plk, nt hbis kredit aku..dah la skrg ni tgh musim poket nak kering.. hehe..

Lepas jer aku buat miscall smula, dalam beberapa saat lepas tu, hp aku bbunyi.. lagu nasyid plak tu.. iyerla, dah aku set lagu nasyid as a ringtone, jdik kuarla lagu nasyid.. (skdr iklan jer)

Arrijal: Hello... saper disana.. aku disini
.. hehe..

Mrs. X : helloo.. boleh cakap ngn ***** (nama aku la)...?


Arijal: ya..sy yg bcakap ni...akak kat maner skrg?

Mrs. X: Akak kat raudah skrg ni... tgh tgu solat Asar... bestnyer kat sini dik.. akak doakan adik pun dapat pegi sini secepat yang mungkin...



...blah..blah..panjang lagi citer antara aku n akak aku ni.. tapi mls nak tulis ..penat la..huhu


Untuk pengetahuan pembaca budiman sekalian, yg kol aku tu akak aku yg tunggal, dia n abang aku p mekah tahun ni sb nak sempurnkan rukun islam yang ke5...

Abg aku mula2 nyer takde pun nak naik mekah, tapi dsebabkan akak aku kena pegi ngan muhrim, sb tu la abg aku yg ke 5 dgn sukarelanya mjadi "bidan terjun"...

Tapi alhamdulillah, abg aku pun dah selesai mjalani kursus haji dgn sempurna sebelum pegi sana.. so skrg ni dorg kat Raudah.. jeles plak aku...

korg doa2kan yer smga Allah mudahkan akak dan abang aku utk menyempurnakan ibadah haji, smg mereka mdpt haji yang mabrur..

doakan utk aku jg yer smg aku pn dapat p sana ..

Amiin ya Rabbala'alamiin..


Wednesday, November 5, 2008

Demam Exam (part 1)


Assalamualaikum kepada teman-teman seperjuangan sekalian..


Aku pasti mostly pelajar-pelajar kat Universiti tempat aku bljr ni semua tgah dok pening2 kepala sb baca kitab-kitab kan...ade baca kitab pedagogi, kitab sains alam sekitar, sejarah pun ader.. dan byk kitab lagi yang ntah2.. hehe..

macam aku ni, baca kitab-kitab fizik la plk lepas ni...karangan elbert einstein..huhu.. takdela, gurau jer..

3 hari yang lepas, aku dok bergelumang dengan kitab 4P, TSE, TSP... hehe.. korang tau tak, ape 4P, TSE dan TSP tu...? kalo tak tau, baik korang tak pyh amik tau la...nanti korg pun jd pening2...

Aku sbnrnya baru je habis 3 paper.. Lega skit la..td baru jer amik paper TSP, byknyer soklan, dah tu dalam bahasa omputeh plk tu, mcm la aku ni matsaleh... lecturer ni mesti pikiq aku ni terror sgt bhs omputeh ni, dia p bagi aku jwb soklan dlm bhs omputeh ni, btambahla pening kepala aku..

tapi takpola, Lepas ni, aku juz concentrate only to my major subject je la... yang lepas2 ni, semua subject yang tak major..huhu... walaupun tak major, pening kepala jg la aku dibuatnya... biasala, study last2 minute mmgla macam tu... haha...

apa boleh buat, aku ni bukannya jenis yg rajin sgt nak baca awal2 ni, takut nanti masa nak exam, apa yang dah dihafal tu, hilang... tak ke naya tu... huhu.. tapi aku advice pada kengkawan kat luar sana tu, jgn buat macam ape yg aku buat, nanti korg pun jd "mental problem"... hahha.. aku tak kuasa nak tanggung...

"ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBAR..."

eh2.. dah azan zohor la...

okla ya yer.. len kali aku sambung "diari" aku ni...
nak pi solat zohor dulu, yang tu lebih penting kan...kan..

posted on: Thursday on 1.00pm


Ni adalah antara kitab yang telah diuji semasa final exam baru2 ini..
Kitab TSE (Environmental Science)
Kitab 4P (Pengujian, Pengukuran, dan Penilaian Pendidikan)


Alhamdulillah, untuk final exam kali ini, jadual aku takdela padat sangat.. so, level ketensenan yang aku hadapi takdela seteruk member2 aku yang lain..

Sekarang ni aku masih dalam tempoh preparation for the next coming subject.. my major subjects..

Thermodynamic on 12/11/2008
Basic Electronic on 17/11/2008
Introductory of Biology II on 20/11/2008

hopefully, untuk semester ni, aku target at least dapat 4.00 <<< kena letak target yg paling tinggi la kan.. hehe..

Moga Allah mudahkan segalanya.. Amiin ya rabbal'alamiin..

p/s: nt kalo free, aku sambung balik citer aku dalam mghadapi final exam ni...

kepada pelawat yang budiman, sila tinggalkan komen sebelum anda keluar.. terima kasih

 

"..terima kasih kepada pengunjung yang sudi melawat di blog ini.. senyumlah seikhlas hati, kerana dengan senyuman hati akan menjadi riang..."

Welcome to Ukhuahfillah.blogspot.com.
Template by: Abdul Munir